ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Webwinkel

Registreren
\"\"

Broodmessen, kartelmessen- en tafelmessen
 

Het slijpen van een tafelmes, broodmes, dinermes en vele andere messen met een kartel ofwel golfsnede, worden vanaf 1945 geslepen bij de familie Passieux. Met de juiste middelen worden deze kartelmessen voorzien van een nieuwe kartel in de moderne slijperij. Het is van belang dat deze kartelmessen eenzijdig worden geslepen, anders verdwijnt de functie van het kartelmes.
De functie van een kartel in een broodmes - golfmes is dat het product dat u snijdt niet aan uw mes blijft plakken, maar door de kartel van het mes wordt geleid om vervolgens om te vallen van het product dat u snijdt. De punten van de golf beschermen de snede, zodat uw kartelmes langer scherp blijft.
Zet een kartel- golf of brood mes niet aan op uw aanzetstaal. De punten zullen hierdoor verdwijnen waardoor ook de functie hiervan verdwijnt. In de slijperij van de Hollandse slijpservice kunnen kartels worden geslepen van 0,1 mm tot 10 mm. Afhankelijk van de toepassing, kwaliteit en dikte van het te slijpen gereedschap wordt de juiste kartel gekozen.

Tegenwoordig zijn er messenfabrikanten die een slice-kartel in een mes slijpen. Dit is een omgekeerde kartel waarbij de snede niet wordt beschermd door punten. Deze slice messen zijn bij in gebruik name vlijmscherp, echter deze kartel is veel sneller bot omdat de snede niet wordt beschermd. Vergelijk het met een autoband waar het profiel niet in de autoband, maar er boven op ligt. Begrijpelijk dat dit veel sneller slijt. Daarom adviseert de Hollandse SlijpService een traditionele kartel.

Hoe werkt het:
Zakelijke klanten, instellingen, horeca, industrie, kapsalon, trimsalon, veehouderijen, etc. kunnen gebruik maken van de modernste mobiele slijpwerkplaats, welke op locatie inzetbaar is. 

Particulieren en tevens zakelijke klanten kunnen ook bij meer dan 60 dealer slijpservicepunten in Nederland en Belgë terecht, u kunt er  botte messen en scharen inleveren en wederom binnen 3-5 werkdagen weer vlijmscherp afhalen. Voor inleverdata neemt u contact op met uw slijpservicepunt
U rekent het bedrag af bij het dealer slijpservicepunt waar u het heeft gebracht. (letop bij sommige slijpservicepunten kunnen verzendkosten worden doorberekend, vraag er naar) Bij de andere slijpservicepunten betaald u geen verzendkosten!
Indien er geen slijpservicepunt bij u in de buurt is, kunt u het ook zelf afhandelen.

Staffel prijzen kartelen / slijpen tafelmessen 
 

Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Facebook