ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Webwinkel

Registreren
Tafelmessen en bestekdelen vaatwas tips!

 

Tafelbestek in uw vaatwasser:

 • Spoel het bestek vóór het plaatsen in de vaatwasser altijd goed af onder stromend water. Hierdoor kunnen  zout- en zuurhoudende stoffen niet inwerken op het edel metaal. Etens resten die achter blijven op uw vaat of in de vaatwasser, kunnen nog zouten en zuren bevatten die in werken op uw tafelbestek en mogelijk corrosie veroorzaken. Zetmeel resten van aardappelen, rijst en pasta’s kunnen een blauwe gloed achter laten op uw tafelbestek.

 • Meslemmet, lepelbak en vorkspiegel altijd naar boven richten, zodat het bestek beter wordt gereinigd en het spoelwater er beter af kan lopen.

 • Identieke bestekdelen niet gebundeld in dezelfde bestekhouder plaatsen, maar mengen. Lepels en vorken bij elkaar  zodat een betere reiniging mogelijk wordt. Plaats messen bij voorkeur wel in een aparte bestekkorf zodat het snij gedeelte het andere bestek niet kan beschadigen en het risico op elektrolytische werking in de vaatwasser wordt geminimaliseerd.

 • Tafelbestek mag niet in aanraking komen met roest vast staal en/of aluminium; dit kan vlekken veroorzaken. Plaats bestek van andere materiaalsoorten in een aparte bestekkorf.
  Geen keukengereedschappen met kunststof en/of houten grepen in de vaatwasser, ook niet in een aparte bestekkorf, aangezien er dan vliegroest kan optreden.  In de meeste gevallen zit er vliegroest onder de kunststof grepen van kook- steel- en koekenpannen.

 • Wasmiddel en ontkalker overeenkomstig instructies doseren; vuilfilter regelmatig schoonmaken en volgens de voorschriften van de fabrikant.

 • Na het beëindigen van het wasprogramma altijd direct de deur van de vaatwasser openen zodat condens kan ontsnappen. Het tafelbestek uit de machine nemen en indien nodig droogwrijven. Bestekdelen controleren en eventueel achtergebleven resten direct verwijderen. Voor zover noodzakelijk met een goed poetsmiddel behandelen. 

 • Een huishoud vaatwasser draait een gemiddeld vaatwas programma van 60 minuten of langer.
  Een Horeca vaatwasser draait zijn programma af binnen 5 minuten.
  Gebruik nooit professioneel vaatwasmiddel in uw huishoud vaatwasser!Terug...
Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Facebook