ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Webwinkel

Registreren
Welk aanzetstaal is geschikt

Wat is een goed aanzetstaal?

Een goed aanzetstaal is harder en minimaal net zo lang als het mes, dat u wilt aanzetten.
Indien het mes een hardheid heeft van ca. 40 - 50 Rockwell, doet u er verstandig aan geen diamant gepoederd of keramisch aanzetstaal te gebruiken. Het mes zal snel slijtage vertonen qua vorm.
De aanschaf van een aanzetstaal is dus afhankelijk van de kwaliteit van messen. Alles moet op elkaar zijn afgestemd. Voor kwaliteits messen adviseert de Hollandse Slijpservice het Amerikaans diamant aanzetstaal. Deze is uitermate geschikt voor messen met een hoog (55 - 62) Rockwell gehalte.


De manier van aanzetten maakt ook uit hoe lang uw messen scherp blijven. De hoek waaronder u het mes hanteert ligt doorgaans aan de dikte van het lemmet. Ook naar de intensiviteit / gebruik van het mes, aanzetten op het juiste aanzetstaal.
Zodra u merkt dat de snijd-eigenschappen minder worden, zet u het mes aan naar behoefte.
De kwaliteit van uw gereedschap bepaalt de tijd  dat uw messen scherp blijven en hoe u met uw gereedschap handelt. In het volgende tv fragment van Easy Cooking uitleg over het scherp houden van je mes. Bekijk hier de hele uitzending.
(dit aanzetstaal is verkrijgbaar bij de slijpservice afgeefpunten en in de webwinkel)

Onderhoud van uw aanzetstaal
Zodra u ziet dat uw aanzetstaal zwart, grijs of donkerder wordt, maakt u het schoon met een keukenrol en plantaardige olie. U doet de olie op de keukenrol en wrijft van de greep af, een paar keer herhalen en het afgenomen staal van uw mes zit aan de keukenrol.
Op deze manier houdt u het aanzetstaal in zijn beste conditie en voorkomt u dat deze dicht slibt en u het mes niet meer scherp krijgt.
Na verloop van tijd is ook een aanzetstaal versleten.
Meer informatie aanzetstalen.
 

Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Facebook