ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Slijpabonnement

Webwinkel

Registreren
\"\"


Kappersscharen slijpen


Aktie 4=3 en geen verzendkosten!
Stuurt of brengt  u 4 kappersscharen, betaald u er 3.

Het slijpen van alle soorten kapperscharen is een specialisme tot in perfectie. Een kappersschaar onderscheid zich in het slijpen van alle andere soorten scharen. Een kappersschaar moet juist heel licht knippen en daarom zijn de binnenbladen van een kappersschaar hol geslepen, we noemen dit honen. Elk soort haar-trim- en kappersschaar  wordt geslepen en geconditioneerd voor het juiste doel van de schaar.  Micro vertandingen in haar en kappersscharen worden er altijd opnieuw in gezet als deze in één van de knipbladen zit. Ook het honen (de uitholling) van de binnenzijde van de schaar blijft behouden door onze slijpwijze.

De Hollandse Slijpservice heeft sinds 1987 een speciale afdeling waar men uitsluitend kapperscharen, trimscharen slijpt en conditioneert. Het slijpen en conditioneren van één kappersschaar bestaat uit tenminste 5 verschillende slijpgangen om tot een ongeëvenaarde slijpkwaliteit te komen. Wanneer de kwaliteit van de te  slijpen kapper- en haarscharen toereikend is wordt er op een met leer beklede schijf geslepen. Dit samen in combinatie met een unieke slijppasta wordt uw knip en snij gereedschap nog scherper dan ooit tevoren! 

Bij binnenkomst van de kapper–, coupe –, effileer– en/of trimschaar wordt allereerst de hardheid en kwaliteit van de haarschaar beoordeeld. Aan de hand daarvan wordt gekozen voor de slijpmethode die daarbij perfect aansluit voor het juiste doel van de kappersschaar.

Het slijpen van een kapperschaar kent meerdere arbeidsgangen, aan de hand van de kwaliteit en het type schaar wordt uit één van de 22 slijpschijven de juiste schijf gekozen i.c.m.  de slijpmachine en het juiste toerental.

Na elke slijpbeurt worden kappersscharen altijd opnieuw uitgelijnd en gericht omdat de drukverhouding op de knipbladen door gebruik veranderd is. Met speciale eigen ontwikkelde apparatuur worden kappersscharen uitgelijnd en opnieuw gericht. Het is immers van belang dat de schaar over het gehele blad knipt.
Indien een kappersschaar valt, veelvoudig gebruikt is komen de knipbladen niet meer overeen. Dit veranderd de torsie en de draaiing van de knipbladen, de kappersschaar zal niet meer goed knippen ondanks deze toch scherp kan aanvoelen. 

Alle kapperscharen die door de Hollandse SlijpService worden afgeleverd zijn uiteraard tot in perfectie geslepen en geconditioneerd voor het beste knipresultaatIndien u uw kappersscharen wilt laten slijpen en conditioneren, kunt u deze  afgeven bij een servicepunt, bij u in de buurt.
Of u handelt het direct af met de Hollandse SlijpService . Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Preferenso.nl