ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Webwinkel

Registreren
\"\"


Kappersscharen slijpen


Het slijpen van alle soorten kapperscharen is een specialisme tot in perfectie. Een kappersschaar onderscheid zich in het slijpen van alle andere soorten scharen. Een kappersschaar moet juist heel licht knippen en daarom zijn de binnenbladen van een kappersschaar hol geslepen, we noemen dit honen. Elk soort haar-trim- en kappersschaar  wordt geslepen en geconditioneerd voor het juiste doel van de schaar.  Micro vertandingen in haar en kappersscharen worden er altijd opnieuw in gezet als deze in één van de knipbladen zit. Ook het honen (de uitholling) van de binnenzijde van de schaar blijft behouden door onze slijpwijze.

De Hollandse Slijpservice heeft sinds 1987 een speciale afdeling waar men uitsluitend beroepsscharen en messen slijpt voor alle haar knip en snijgereedschappen voor mens en dier. Zoals kapperscharen, trimscharen, barbier messen, tondeusemessen en scheerkoppen. Het slijpen en conditioneren van één haarschaar bestaat uit tenminste 5 verschillende slijpgangen om tot een ongeëvenaarde slijpkwaliteit te komen. Wanneer de kwaliteit van de te  slijpen kapper- en haarscharen toereikend is wordt er op een met kunstlederen beklede schijf geslepen. Dit samen in combinatie met een unieke slijppasta wordt uw knip en snijgereedschap nog scherper dan ooit tevoren en beter dan nieuw!

Bij binnenkomst van de kapper–, coupe –, effileer– en/of trimschaar wordt allereerst de hardheid en kwaliteit van de haarschaar beoordeeld. Aan de hand daarvan wordt gekozen voor de slijpmethode die daarbij perfect aansluit voor het juiste doel van de kappersschaar.

Het slijpen van een kapperschaar kent meerdere arbeidsgangen, aan de hand van de kwaliteit en het type schaar wordt je juiste slijpwijze toegepast.

Na elke slijpbeurt worden kappersscharen altijd opnieuw uitgelijnd en gericht omdat de drukverhouding op de knipbladen door gebruik veranderd is. Met speciale eigen ontwikkelde apparatuur worden kappersscharen uitgelijnd en opnieuw gericht. Het is immers van belang dat de schaar over het gehele blad knipt.
Indien een kappersschaar valt, veelvoudig gebruikt is komen de knipbladen niet meer overeen. Dit veranderd de torsie en de draaiing van de knipbladen, de kappersschaar zal niet meer goed knippen ondanks deze toch scherp kan aanvoelen. 

Alle kapperscharen die door de Hollandse SlijpService worden afgeleverd zijn uiteraard tot in perfectie geslepen en geconditioneerd voor het beste knipresultaat

De mobiele haarscherp slijpservice is nu beschikbaar voor alle professionals voor alle haar knip en snijwerk gereedschappen voor mens en dier worden op locatie geslepen.

Bent u particulier en wilt u uw kappersscharen, trimscharen, babiermessen, scheerkoppen en tondeusemessen laten slijpen, kunt u deze  afgeven bij een servicepunt, bij u in de buurt, of u stuurt uw kappersscharen op naar:

Slijperij Haarscherp
Grotestraat 71
5431 DH Cuyk
Tel:0647771480Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Facebook