ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Slijpabonnement

Webwinkel

Registreren
\"\"
Messen slijpen

Messen slijpen zoals stalen koksmessen, keukenmessen, dolken en andere soorten messen kent meerdere arbeidsgangen. Afhankelijk van de kwaliteit en het type mes wordt het juiste toerental en machine gekozen. De verschillende kwaliteiten van de messen vereisen een individuele slijpbehandeling. Tijdens dit slijpproces worden verschillende slijpmachines, slijpschijven en slijppasta's gebruikt. Met deze slijpwijze van de Hollandse SlijpService worden uw messen gegarandeerd scherper dan ooit.

In de slijperij van de Hollandse SlijpService worden messen standaard  geconditioneerd geslepen. Wilt u gebruik maken van de conventionele slijptechniek , dient u dit door te geven bij uw slijpopdracht. Beide slijptechnieken kunnen worden toegepast bij een gladde snede. 

Alle koksmessen die door de Hollandse SlijpService worden afgeleverd zijn weer perfect in balans voor het juiste doel van het mes. Balans wil ook zeggen dat een koksmes vanaf de punt tot aan het heft het snijdblad raakt. Het goed slijpen van een mes beperkt zich niet tot het slijpen van alleen de snede, belangrijk is dat ook de wangen van het mes worden geslepen.

Wanneer een mes alleen op de snede wordt geslepen zal het mes niet lang scherp blijven omdat de wangen van het mes te dik blijven, met tot gevolg dat men tijdens het snijden te veel weerstand ondervindt. Juist daarom is het uitermate belangrijk dat het mes in zijn geheel in de juiste verhouding wordt geslepen voor het beste resultaat.

Messen die geconditioneerd zijn geslepen blijven met het juiste gebruik van een goed aanzetstaal dan ook opmerkelijk langer scherp!

Hoe werkt het:
Via gevestigde slijpservicepunten kunt u uw messen en/of scharen inleveren en wederom binnen 5 werkdagen weer vlijmscherp afhalen.
U rekent het bedrag af bij het slijpservicepunt waar u het heeft gebracht.
Uiteraard kunnen zakelijke klanten ook slijpwerk inleveren bij een slijpservicepunt, of gebruik maken van onze  mobiele slijpwerkplaats, welke op locatie inzetbaar is.
Wilt u een een afspaak maken voor de mobiele slijpservice of bent u op zoek in Nederland of Belgie naar een dealer slijpservice punt?
Indien er geen slijpservicepunt bij u in de buurt is, kunt u het ook zelf afhandelen.

Meer informatie over het slijpen van messen, klik op onder onderstaande link:
Slijpen damast messen
Slijpen Japanse messen
Assortiment messen om te slijpen
SlijptarievenDisclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Preferenso.nl